Cilla Maria

Tervetuloa blogin uuteen kotiin! Ehdin blogata Rantapallossa viitisen vuotta, kunnes alusta päätettiin lakkauttaa syksyllä 2023. Muuton myötä päätin siivota osan vanhoista postauksista arkiston puolelle ja keskittyä luomaan uutta sisältöä.

Blogista ja taustoistani

Blogin aihepiireissä näkyy mm. luontomatkailu, vastuullisuus, maata pitkin matkaaminen, omatoimiset kiertomatkat, historialliset kohteet, islamilainen design, synkkä matkailu ja kaupunkilomat. Välillä otan kantaa kohteiden yhteiskunnalliseen puoleen ja ympäristöasioihin, kuten ihmisoikeustilanteeseen. Olenkin saanut kiitosta, että käsittelen myös vaikeita aiheita.

Vuonna 2023 blogissa kävi yli 35 000 uniikkia lukijaa ja lukukertoja oli yli 50 000. Blogi on hakukoneoptimoitu, ja suurin osa liikenteestä tuleekin Googlen kautta. Haluan levittää blogin kautta faktatietoa ja näyttää matkakohteista myös toisen puolen, joka ei aina ole yhtä kaunis kuin tyypillisissä somekuvissa.

Valmistuin keväällä 2023 Xamkista vastuullisen matkailun restonomiksi. Pyöritän sivutoimisesti myös omaa yritystäni, joka keskittyy lähinnä sisällön tuottamiseen järjestöille. Olen ollut toimittamassa mm. Suomen ensimmäistä Pohjois-Korean matkaopasta.

Alkuvuodesta 2024 lähtien olen kuulunut Team Seikkailijattaret -sisällöntuottajakollektiiviin, joka edistää ja jakaa tietoa naismatkailusta ja avarakatseisesta seikkailijattaruudesta. Lisäksi olen Matkailutoimittajien killan ja Reilun matkailun yhdistyksen jäsen.

Minä matkailijana

Miellän itseni lähinnä omatoimiseksi seikkailijaksi, joka ei hätkähdä yllättävistäkään tilanteista. Olen jonkin tason maabongari (51 maata käytynä), ja halu nähdä lisää maailmaa kasvaa jokaisen reissun jälkeen. En kuitenkaan havittele 197 maan läpikäymistä, vaan tavoitteeni ovat pienempiä.

Sydän ja sielu halajaa erityisesti Latinalaiseen Amerikkaan ja Lähi-itään, mutta useimmin olen löytänyt itseni ihan Euroopan kohteista. Välillä tulee palattua myös tuttuihin paikkoihin, kuten Meksikoon, Italiaan ja Etelä-Ranskaan, joissa olen käynyt monen monta kertaa. Opiskeluaikoina olen asunut vähän aikaa Espanjassa, ja AMK-päättötyön kirjoitin Rivieralla.

Olen sielultani soolomatkailija, mutta nykyään reissaan paljon veljeni kanssa, johon matkailu- ja maabongausintoni on tarttunut. Vuokraamme melko usein auton, ja tutkimme ympäristöä maata pitkin. Ajokokemusta meillä on laajasti eri puolilta Eurooppaa (mm. Madeira, Italia, Balkan ja Alppimaat) sekä Jordaniasta, Emiraateista, Omanista, Tunisiasta, Meksikosta ja Costa Ricasta.

Reissusuunnitelmia ja -haaveita

  • Heinäkuussa suuntaamme jälleen kerran Pohjois-Karjalaan.
  • Syyskuussa on vuorossa Itä-Euroopan road trip (2 vko), joka kulkee reittiä Bulgaria-Romania-Serbia.
  • Tammi-helmikuussa 2025 teemme taas perinteisen kaukoloman, ja tällä kertaa ohjelmassa on viiden viikon reissu akselilla Thaimaa-Kambodza-Laos-Vietnam, jonka pyrimme tekemään suurelta osin maata pitkin.

Tulevaisuuden matkahaaveita on lokeroituna pienempiin palasiin, kuten Filippiinit-Indonesia, Uzbekistan-Kazakstan-Kirgisia ja Peru-Ecuador-Kolumbia. Yksittäisistä maista kiinnostaa ainakin Kurdistan, Afganistan, Uusi-Seelanti, Islanti ja Japani.

Erillisillä bucket listoilla on valloittaa joku päivä kaikki Meksikon osavaltiot ja Italian alueet. Nyt Meksikosta käytynä 10/32 osavaltiota ja Italiasta 12/20 aluetta. Lisäksi haluan käydä kaikissa Euroopan maissa. Tällä hetkellä Euroopan tilanne on 33/46 maata. Kokonaismaasaldo on 51/197.

-Cilla-

IG @cillamaria8 | Tiktok @cillamariatravel
Syväluotaavaa matkailua maailman ääriin ja takaisin.