Cilla Maria

Tervetuloa blogin uuteen kotiin! Ehdin blogata Rantapallossa viitisen vuotta, kunnes alusta päätettiin lakkauttaa syksyllä 2023. Muuton myötä päätin siivota osan vanhoista postauksista arkiston puolelle ja keskittyä luomaan uutta sisältöä.

Blogista ja taustoistani

Blogin aihepiireissä näkyy mm. luontomatkailu, vastuullisuus, maata pitkin matkaaminen, omatoimiset kiertomatkat, historialliset kohteet, synkkä matkailu ja kaupunkilomat. Välillä otan kantaa kohteiden yhteiskunnalliseen puoleen ja ympäristöasioihin, josta olenkin saanut kiitosta, että käsittelen myös vaikeita aiheita.

Olen työskennellyt viimeiset 10 vuotta enemmän ja vähemmän MaRa-alalla, joten ruokakulttuuri on blogissakin yhtenä teemana. Minulla on kokemusta myös vapaaehtoistyöstä humanitaarisen oikeuden parissa, jonka myötä blogissa käsitellään toisinaan matkakohteiden ihmisoikeustilannetta.

Valmistuin keväällä 2023 Xamkista vastuullisen matkailun restonomiksi, ja kuulun Matkailutoimittajien kiltaan. Pyöritän sivutoimisesti myös omaa yritystäni, joka keskittyy lähinnä digitaalisten palveluiden tuottamiseen. Olen ollut toimittamassa mm. Suomen ensimmäistä Pohjois-Korean matkaopasta. Kauttani saa tilattua lisäksi esimerkiksi matkojen suunnittelupalvelun!

Minä matkailijana

Miellän itseni lähinnä omatoimiseksi seikkailijaksi, joka ei hätkähdä yllättävistäkään tilanteista. Olen matkailijana aika lapsen kengissä (44 maata käytynä), mutta halu nähdä lisää maailmaa kasvaa jokaisen reissun jälkeen entistä suuremmaksi. En kuitenkaan havittele 197 maan läpikäymistä, vaan tavoitteeni ovat pienempiä.

Sydän ja sielu halajaa erityisesti Latinalaiseen Amerikkaan ja Lähi-itään, mutta useimmin olen löytänyt itseni ihan Euroopan kohteista. Välillä tulee palattua myös tuttuihin maihin, kuten Meksikoon ja Italiaan, joissa olen käynyt monen monta kertaa.

Olen pitänyt itseäni aiemmin soolomatkailijana, mutta nykyään reissaan yleensä veljeni kanssa, johon matkailu- ja maabongausintoni on tarttunut. Vuokraamme melko usein auton, ja tutkimme ympäristöä maata pitkin. Ajokokemusta meillä on laajasti eri puolilta Eurooppaa sekä Jordaniasta, Meksikosta ja Costa Ricasta.

Reissusuunnitelmia ja -haaveita

Syyskuussa 2023 lähdemme viikoksi Etelä-Italiaan ja otamme äitin mukaan. Italiasta suuntaamme vielä viikoksi Tunisian Sidi Bou Saidiin. Samalla tulee korkattua Afrikka maanosana.

Tammikuussa 2024 toteutamme Pohjois-Afrikka/Lähi-itä-reissun kakkososan (3 vko), joka kulkee reittiä Marokko-Egypti-Oman-UAE. Keväälle 2024 on suunniteltu alustavasti jälleen uusi Italian reissu, koska veljenpojat haluavat tällä kertaa lähteä mukaan.

Syksylle 2024 taas on suunnitteilla Itä-Euroopan roadtrip (2 vko), joka kulkee todennäköisesti reittiä Unkari-Romania-Moldova-(Transnistria)-Bulgaria-Serbia.

Tulevaisuuden matkahaaveisiin lukeutuvat Iran, Kurdistan, Tansania, Uzbekistan, Indonesia, Peru, Islanti ja Uusi-Seelanti. Lisäksi haaveina on valloittaa joku päivä kaikki Meksikon osavaltiot. Nyt käytynä 10/32. Bucket listillä on käydä joskus myös kaikissa Euroopan maissa. Tällä hetkellä Euroopan tilanne on 33/46 maata. Kokonaismaasaldo on 44/197. Seuraava välitavoite on 50, mikä täyttynee ensi syksynä, ja sitä seuraava 75, johon menee luultavasti melko pitkään.

-Cilla-

IG @cillamaria8 | FB @sunsetlastnight | cillamaria.fi | Mediakortti
Syväluotaavaa matkailua maailman ääriin ja takaisin.