Eurooppa,  Suomi

Lapland Hotels Oulu – Pohjoisen luonnon tunnelmaa kaupunkihotellissa

Lapland Hotels Oulussa voit nauttia Lapin elämyksellisyydestä keskellä kaupungin sykettä. Oulun keskustassa Tuomiokirkon ja historiallisen Ainolan puiston kupeessa sijaitsevan hotellin 160 huonetta on sisustettu taidolla ja tyylillä vaativammankin matkaajan makuun. Huoneidemme design on saanut vaikutteita luonnosta ja Lapin tarinoista. Vuonna 1656 rakennettu Ynninkulma ja sen juhla- ja kokoustilat tuovat tunnelman ja tarinan lähellesi.”

Lapland Hotels on Suomen suurin yksityinen hotelliketju ja heillä onkin lukuisia majoitusvaihtoehtoja tarjolla ympäri Lappia. Tunturihotellit lomahuoneistoineen ja jäähotelleineen löytyvät Leviltä, Ylläkseltä, Olokselta, Pallakselta, Saariselältä, Kilpisjärveltä, Hetasta, Luostolta ja Rovaniemeltä.

Lapin toimipisteiden lisäksi Lapland Hotels on avannut hiljattain neljä kaupunkihotellia, jotka sijaitsevat Oulussa, Kuopiossa, Tampereella ja Helsingissä. Oman työsarkani päätteeksi yövyin kotimatkalla LH Oulun kaupunkihotellissa. Oulun pisteessä on aiemmin toiminut Holiday Inn -ketjun hotelli, jolta Lapland Hotels vuokrasi tilat ja teki huoneisiin täydellisen pintaremontin. Uudistunut hotelli avattiin vuonna 2015 ja se sijaitsee aivan Oulun keskustassa.

Laadukasta sisustussuunnittelua

Jo heti aulassa näkee, että sisustukseen on panostettu ja se oikeastikin toi mieleen Lapin luonnon. Materiaalit on luonnonläheisiä, seinille on tyylikkäästi sijoiteltu poronsarvia ja -taljoja. Kun sisustuksessa käytetään puuta, tuo sen sävymaailma tilaan joko raikkaan tai tunkkaisen vaikutelman. Oulun hotellissa tunnelma on moderni ja raikas. Tummat ja vaaleat pinnat vuorottelevat sopusoinnussa valaistuksen hämärässä. Aulan nurkkaa koristaa siro sisustustakka, jonka läpi näkee myös ulos. Aulabaarissa vallitsee tunnelmallinen fiilis ja siellä voisi istuskella ihan muuten vain vaikka päivän lehtiä lukien.

Respan ja baarin erottaa tilanjakaja, johon on aseteltu esille Lapland Hotelsia kuvaavia myyntiartikkeleita. Hotellilta olisi voinut ostaa esimerkiksi saamelaisten noitarummun, mutta ihan perus-matkamuistoksi siitä ei 790€ hinnalla kuitenkaan ollut, vaikka sen olisin mukaani halunnutkin. Myynnissä oli myös mm. Pentikin lautasia, sillä Lapland Hotelsien ravintolat käyttävät Pentikin astioita fine dining -kattauksissaan. Mielestäni osa huoneiden tekstiileistäkin on Pentikin tuotantoa, ellen ihan väärässä ole.

Aulasta löytyy myös pieni kauppanurkkaus, josta voi ostaa Lapin herkkuja ja pieniä matkamuistoja mukaansa. Ostin tuliaisiksi Arctic Pine -tuotteita. Hotellilta löytyy lisäksi spa-osasto uima-altaineen, mutta en ehtinyt käydä siellä.

Lapland Hotels Oulun kauniit huoneet

Huoneita Oulun hotellissa on 160 comfort-tasosta sviitteihin. Saatavilla on sekä esteettömiä, allergiavapaita että lemmikkiystävällisiä huoneita. Majoituskerroksia on neljä ja ne on nimetty Lapin luonnon mukaan Revontuliksi, Lapin talveksi, Lapin kesäksi ja Ruskaksi. Yövyin itse viitoskerroksen Ruskassa, missä sijaitsee myös sviitit Kieppi ja Kuura.

Kaikissa huoneluokissa Comfortista De Luxeen ja Premiumiin löytyy samantyylinen sisustus, mutta sänkyjen koossa, huoneiden pinta-alassa ja varustelussa on eroja. Sviitit erottuvat joukosta selkeästi suuremmilla tiloillaan ja vaaleammalla sisustuksellaan. Sviiteissä ja Premium-huoneissa on oma sauna. Kaikkien huoneiden runkopatjasängyt mukautuvat vartaloon ja sängyissä on tyynyvalikoima. Tekstiilit ja huoneen materiaalit tuntuvat laadukkailta ja luonnonläheisiltä. Värimaailma on hillitty ja luonnollinen, mikä miellytti omaa silmääni.

Huoneista löytyy joko 40″ tai 48″ taulu-tv, joka välittää mm. infoa hotellista, ravintolan menuista ja kaupungin nähtävyyksistä. Normaaliin tapaan huoneissa on vedenkeitin ja kahvi/tee-tarpeet, mutta mitään ylimääräistä, kuten tohveleita tai minibaaria ei perustason huoneissa ole tarjolla.

Tohveleiden puute oli hieman erikoista, sillä ne on yleensä saatavilla halvemmissakin hotelleissa ja jopa joissain hostelleissa. Kierrän vain Kalifornian -blogiin aiemmin kirjoitetuissa teksteissä oli kritisoitu sitä, ettei normaalihuone tarjoa kenkienhoitovälineitä, ompelusettiä tai vartalovoidetta. Itse en moisia jäänyt kaipaamaan.

Kylpyhuoneessa on sekä normaali- että sadesuihku. Osassa huoneista on suihkun alla kylpyamme, mutta omassa huoneessani sitä ei onneksi ollut. Suihkusta löytyy Arctic Pine -sarjan nestesaippua, shampoo ja hoitoaine. Havuntuoksuiset tuotteet on isoissa pulloissa, mikä on hyvä asia ekologisuuden kannalta.

Itse arvostin sitä, että kookkaan suihkutilan peräseinältä löytyy naulakko pyyhkeille, sillä mikään ei ole inhottavampaa, kuin avata suihkukaapin ovi lämpimän suihkun jälkeen ja hamuilla pyyhettä kylmästä kylpyhuoneesta. Kylpyhuoneessa on myös riittävästi laskutilaa kosmetiikkalaukulle yms. sekä erinomaisesti valaistut peilit meikkaamista varten.

Huoneissa on parvekkeet, joista osa avautuu sisäpihalle. Tai no, kyseessä on ennemminkin atrium, sillä tila on suljettu. Atriumin alakerrassa on aamiaishuone. Sijoittelusta tuli mieleen hieman risteilyalusten hytit, jotka avautuvat promenadille. Ainoa miinus huoneen sijainnista tulikin heikon äänieristyksen takia, sillä aamulla avoimesta ravintolatilasta kantautui lapsen metelöintiä ja jotain kolinaa.

Tunnelmallinen ravintola Oula

Kun saavuin hotellille, minulla oli nälkä melkein 8 tunnin bussimatkan jäljiltä. Suuntasin alakerran Kitchen & Bar Oulaan, sillä halusin testata kaupunkihotellin version Lapin makupalalautasesta.

Puutteellisen tiedonkulun vuoksi saavuin ravintolaan vartin myöhässä; respasta sanottiin keittiön olevan auki 22:30 asti, ja näin luki myös taulu-tv:n infossa. Ravintolan työntekijä kuitenkin kertoi keittiön sulkeutuneen jo klo 21:30. Paikalle tuli lisäkseni joku toinenkin vieras, jolle oli annettu väärää tietoa, mutta meidät ohjattiin silti pöytiin ja saimme tilata annoksemme normaalisti.

Tilasin makupalalautasen kyytipojaksi 5 Elementos -valkoviiniä, sillä olin työpaikan viinikoulutuksessa kuullut viinintuottajan saaneen Earth Friendly winery -statuksen ja yrityksen muutenkin tekevän ympäristönsuojelutyötä. Olin suositellut tätä viiniä töissä asiakkaille, ja nyt pääsin itsekin juomaan sitä uudemman kerran. Viini on suht kuivakkaa, muttei liian hapanta. Harmi ettei tätä viiniä näy löytyvän Alkon sivuilta. Olisin voinut ostaa pullon kotiinkin.

Makupalalautanen oli todella herkullinen ja löi sata-nolla aiemmin syömäni Lapakset, vaikka siinä olikin vähemmän komponentteja. Asettelu oli kaunis ja maut tasapainossa. Lautasen rinnalla tarjoiltu hapanjuureen leivottu leipä ja yrttinäkkäri toivat oman lisänsä kokonaisuuteen. Makupalalautasen ja viinin yhteishinta oli 27,70€, mutta sain ruuan staffihintaan.

En viitsinyt ruuan jälkeen jäädä notkumaan ravintolaan, vaan hetken aikaa tarjoilijan kanssa juteltuani suuntasin takaisin huoneeseen ja menin suihkun kautta havuntuoksuisena sänkyyn. Olemattomasta viinapäästäni johtuen tunsin olevani pienessä hiprakassa ja nukahdinkin alta aikayksikön pehmeiden vällyjen väliin.

Terveellinen aamiainen aloittaa päivän

Aamulla suunnistin hyvissä ajoin aamupalalle, joka oli pyhäpäivän takia tarjolla 7:30-11 asti. Aamupala oli todella runsas ja monipuolinen. Siihen on todennäköisesti tehty muutoksia edellisten toimintavuosien aikana, sillä hotellin avaamisen jälkeen kirjoitetussa blogiarvostelussa oli moitittu aamiaistarjontaa niukaksi. Niukka se ei ainakaan enää ollut.

Tarjolla oli ainakin puuroa, jugurttia, erilaisia proteiinijauheita, siemeniä, kuivattuja ja tuoreita hedelmiä, useampia juustoja ja leikkeleitä, tuoreita vihanneksia ja juureksia, pikkelöityjä kaloja, savulohta, leipäjuustoa, hilloja, sieni-peruna-lehtikaalipyttipannua, munakokkelia, pekonia, poronverestä tehtyä mustaa makkaraa ja mitähän kaikkea muuta. Saatavilla olisi ollut myös tilauksen mukaan valmistettavia munakkaita valitsemillasi täytteillä.

Itseäni ilahdutti kaiken muun terveellisen ja herkullisen tarjonnan lisäksi etenkin marja- ja vihersmoothiet sekä mustikkamehu. Kahvia ja teetä tarjoiltiin pöytiin, joten jos halusit lisää kahvia, sen kun vain kaadoit pöytään tuodusta kannusta.

Vihdoin kotia kohti

Aamupalan jälkeen menin kylläisenä vielä huoneeseen makoilemaan. Huone oli luovutettava klo 12, joten minulla oli vielä yli tunti aikaa. Pakkailin myös kamoja ja lähdin sitten suuntaamaan kohti Oulun rautatieasemaa, josta matka jatkui lopulta kohti kotia. Puolentoista kuukauden Lapin seikkailu oli tullut päätökseen ja siitä jäi kaiken kaikkiaan hyvät muistot.

Olen tyytyväinen, että päätin majoittua Lapland Hotels Oulussa, enkä hostellissa Rovaniemellä, kuten ensin meinasin. Sain rahoilleni paljon parempaa vastinetta ja kotimatkan jaettua aika lailla puoliksi kahteen osaan, jolloin matkanteko ei ollut yhtään niin uuvuttavaa. Yöpyminen Lapland Hotels Oulussa maksaa normaalisti 135 eurosta ylöspäin. Itse yövyin henkilökuntahinnalla, mutta kyseessä ei silti ole yhteistyöpostaus vaan omaehtoinen arvostelu 🙂

Edit, heinäkuu 2020: Hinta kesäaikaan arkisin alkaen 115€/yö.

Onko Lapland Hotels sinulle tuttu?

Lisää hotelliketjusta:

6 kommenttia

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.