Eurooppa,  Viro

Eurotrip: Kipeänä Virossa

Kirjoitettu aiemmin päivällä.

Istun parhaillaan bussissa kohti Riikaa. Menin eilen Helsinkiin ja suuntasin siitä samoin tein Länsiterminaaliin, josta hyppäsin Silja Europalle. Jätkäsaaressa tapahtui samaan aikaan aseellinen ryöstö, joten en tiedä, oliko poliiseja sen takia myös satamassa ja veneellä satama-altaalla.

Tein lähtöselvityksen automaatilla, ja se oli oikein kätevä tapa välttää jonot. Sain hytin 10. kannelta ja hytissä ihme kyllä oli WiFi käytössä koko matkan ajan. Pyörähdin eilen taxfreessä ja kävin juomassa kahvin laivan peräravintolassa. Sen jälkeen palasin takaisin hyttiin, kävin suihkussa ja menin sänkyyn lepäilemään.

Jo aamulla oli ollut vähän paha olo, ja se vain voimistui yön aikana. Nukuin todella huonosti mahakivun ja huonon olon takia. Lisäksi baarista kantautui basson jytke hyttikansille. Kävin aamulla kuitenkin syömässä aamupalan, mutta ei oikein ollut ruokahalua, joten söin vain muutaman kurkkusiivun, hedelmäpaloja ja pienen kulhon puuroa.

Laivasta pääsi ulos klo 8, joten suunnistin heti ovelle päin. Otin satamasta taksin Tallinn Bussijaamiin eli bussiasemalle. Taksi maksoi alle 8€. Heti satamassa oli kylttejä myös Uberista, mutta en jaksanut alkaa etsimään kyytiä, kun taksi oli sopivasti nenän edessä. Kävin heittämässä repun bussiterminaalin säilytykseen (2€) ja lähdin vähän jaloittelemaan kameran kanssa. En ole käynyt Tallinnassa muualla kuin vanhassa kaupungissa ja joskus 90-luvulla Mustamäen torilla.

Bussijaamin ympärillä sijaitseva Torupillin alue (nauroin nimelle) oli itse asiassa todella kaunista. Siellä on paljon ikivanhoja puutaloja, mitkä olivat oikein kuvauksellisia. Yhdeksän maissa menin takaisin bussiasemalle ja kävin ostamassa kahvin, vettä ja banaanin. Kohta bussi jo saapuikin ja lähdimme ajelemaan kohti Riikaa. Meillä oli äsken pieni pysähdys Pärnussa, ja huomasin bussin ikkunasta, että Pärnussa on myös tuollaisia ihania vanhoja taloja. Olisi kiva käydä siellä joskus paremmalla ajalla.

Pärnun bussiasemalta.

Mitä tulee tähän bussiin, kuljen LuxExpressillä, joka on todella moderni ja hyvä kulkuväline. Bussissa on avoin WiFi ja keskiosasta saa ilmaiseksi teetä tai kahvia. Penkeissä on tabletit, mistä voi katsoa leffoja, kuunnella musiikkia tai äänikirjoja sekä pelata jotain pelejä. Pelasin hetken Solitairea ja koetin katsoa jotain luontodokkaria, mutta en oikein jaksanut keskittyä siihen huonon olon takia.

Mahaan koskee edelleen, mutta en ole oksentanut. Toivottavasti tämä olo menee nopeasti ohi. Mietin jo yön pikkutunteina, että palaan laivalla takaisin Suomeen ja jätän reissun toiseen kertaan, mutta päätin sitten kuitenkin kokeilla jatkaa matkaa. Jos olo ei tokene muutamassa päivässä, skippaan loppuosan reissusta ja lennän takaisin Suomeen. Ei ole kiva matkustaa kipeänä, kun ei voi nauttia kunnolla edes maisemista saati hyvistä ruuista.

Kello on nyt puoli yksi ja tästä on vielä pari tuntia ajoa jäljellä. Ulkona on kaunis loppukesän sää, aurinko paistaa puiden lomasta. Kun katsoo ulos bussin ikkunasta, voisi helposti kuvitella olevansa vielä Suomessa. Näin kipeänä toivonkin, että olisin kotona, niin saisi vaan levätä omassa sängyssä. Mutta palaan taas tuonnempana, kun on jotain uutta kerrottavaa! Julkaisen tämän tekstin varmaan Riikassa, koska en jaksa nyt käsitellä kuvia.

Lisäys: Olen nyt Riikassa ja kävin huristelemassa 14 kilometriä sähköpotkulaudalla kaupunkiin tutustuen. Maha on edelleen kipeä, ja nyt makaan vaan hostellin sängyssä. Kello on 7 illalla ja aion käydä kohta nukkumaan, kunhan olen saanut kuvat laitettua tähän postaukseen. Torkuin vähän aikaa bussissa, mutta olen silti todella väsynyt. Lisäilen huomenna tai ylihuomenna kertomusta täältä Latvian osuudesta. Olen miettinyt, että jos mahakipu jatkuu, lähden Puolan reissun jälkeen kotiin. Mutta saa nyt nähdä.

Eurotrip 2019: Tallinna, Viro | Riika, Latvia | Kaunas, Liettua | Varsova, Puola | Auschwitz, Puola | Krakova, Puola | Kosice, Slovakia | Budapest, Unkari | Maribor, Slovenia | Wien, Itävalta | Praha, Tsekki | Berliini, Saksa

4 kommenttia

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.